Глобалният дълг достигна астрономическата сума от 243 трилиона долара. Как влияе това на Биткойн?

Глобалният дълг достигна астрономическата сума от 243 трилиона долара. Как влияе това на Биткойн?

Глобалният дълг достигна астрономическата сума от 243 трилиона долара. А сега пазарът на акции става все по-мрачен. На този фон някои инвеститори и финансови специалисти насочват вниманието си към Биткойн и спекулират с подновения интерес към криптовалутата.

 

Глобалният дълг се е увеличил с над 50% от последния финансов провал отпреди 10 години. Според Института за международни финанси (IIF), въпреки че глобалният дълг се забави рязко през 2018 г., той е натрупал „глобална дългова планина“ от 243 трилиона щатски долара.

 

 

В доклада си от 2 април 2019 г. FII описва как всеки сектор е допринесъл за глобалния дълг в таблицата по-долу:

 

Успоредно с това цената на Биткойн наскоро доведе до грандиозно рали на криптовалутите, докато тежките фирми от Уолстрийт увеличиха участието си в крипто-пазара. По този начин водещи финансови специалисти и инвеститори сега се интересуват от това, дали има пресечна точка между нарастващия глобален дълг и неотдавнашния скок в цената на BTC.

 

Робърт Бърджис, бивш глобален редактор, отговарящ за финансовите пазари на Блумбърг, пише за последиците от добавените 3,3 трилиона долара към общия глобален дълг и подчертава в този контекст:

 

  • Песимизмът относно акциите и Биткойн треската.

 

4 ПРИЧИНИ, КОИТО ОБЯСНЯВАТ ПОСЛЕДНОТО ВЪЛНЕНИЕ В ЦЕНАТА НА БИТКОЙН

Бърджис подчертава, че макар цените на акциите да са се увеличили леко, те са останали предимно плоски от началото на 2018 година. И за разлика от това той отбелязва оптимистичните възгледи, които започват да преобладават сред ентусиастите на криптовалута след ценовия скок на Bitcoin от 23% до $ 5,000. Той пише:

 

  • Като че ли накратко криптират предсказване на още по-големи печалби, като един казва, че Bitcoin със сигурност ще достигне $ 7,000 в кратък срок.

 

Бърджис признава, че никой не знае със сигурност какво е задвижването и поддържането на цените на биткойните до над 5000 долара. В това отношение обаче Richardson GMP, една от водещите фирми за управление на Канада, посочи следните фактори:

 

1) Кратко покритие, което се задейства, когато Bitcoin наскоро се премести над $ 4,000;

2) Конференция на блокчейн в Сеул;

3) Обмяна на паунди за Биткойн от британски граждани, поради Brexit;

4) Един неясен крипто уебсайт, в който се твърди, че Американската комисия по ценни книжа и борси е на път да одобри биткоин-борсовите фондове.

 

Въпреки това, независимо от нарастващия глобален дълг или някаква друга причина, водеща до положителни движения на цените на Биткойн, последното рали показва доказателства, че големите пари започват да навлизат върху биткойните. Както Том Лий от Fundstrat Global Advisors наскоро каза,

 

Биткойн имаше груба 2018 г., а през по-голямата част от 2019 г. той непрекъснато се изкачва и това е защото има много положителни неща. Много от старите китови портфейли също купуват Биткойн.

 

Смятате ли, че увеличаването на глобалния дълг влияе върху цената на Биткойн? Кажете ни в коментари под статията на страницата ни във Фейсбук "BoneX"!