Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси възнамерява да харчи по $ 10,000 седмично за Bitcoin

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси възнамерява да харчи по $ 10,000 седмично за Bitcoin

Главният изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси възнамерява да харчи по 10 000 долара на седмица за Bitcoin (BTC), това сподели самия той в подкаста "Приказки от Криптата" на 4 март.

 

В подкаста Дорси говори за това как ще експериментира с Bitcoin и какви паралели вижда между Bitcoin и Twitter. Говорейки за “Stacking Sat Saturday” - тенденция, при която потребителите купуват по $ 25 в BTC всяка седмица, за да покажат растящото приемане на криптовалутата - Дорси заяви, че “той видял за "Stacking Sat Saturday" в Twitter […] Бих участвал но вече съм превишил лимита си в CashApp. Вече не мога да купя. "

 

Въпреки че Дорси не е посочил точната сума, максималният седмичен лимит за покупка на Bitcoin на компанията за мобилни разплащания Square CashApp е $ 10,000. Освен това той коментира, че може да се присъедини към Stacking Sat Saturday следващата седмица, тъй като ограниченията CashApp могат да се променят всяка седмица.

 

Дорси е известен с убеждението си, че Bitcoin е валутата на интернет. Дорси заяви в интервю за Джо Роган миналия месец, че "Bitcoin е нещо, което е родено в интернет, което е било разработено в интернет, което е било тествано в интернет ... Bitcoin е на интернет."

 

Коментарите на Дорси в подкаста потвърдиха предишно изявление, направено в средата на май миналата година, когато той заяви, че виртуалните валути са бъдещето и представляват легитимно средство за глобално плащане.

 

През февруари Дорси разкри, че единствената криптовалута, която притежава, е Bitcoin. На въпроса за особеностите на Bitcoin, които вълнуват най-много Дорси, той посочи потенциала на криптовалутата да се превърне в глобална валута.

 

Наскоро Юджийн Касперски, главният изпълнителен директор на гиганта за киберсигурност Kaspersky, заяви, че в бъдеще - "може би след 100 години" светът ще бъде обединен под единно правителство, което ще има единна, цифрова валута. Касперски обаче твърди, че „криптовалутите са страхотна идея, но светът все още не е готов за тях.“

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "БОНЕККС" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.