Биткойн спада под $22 000, тъй като депозитите в Coinbase нарастват 13.02.23

Биткойн спада под $22 000, тъй като депозитите в Coinbase нарастват 13.02.23

Биткойн падна под $22 000 през последния ден, тъй като данните във веригата показват, че депозитите са се повишили на крипто борсата Coinbase.

Обменният резерв на Bitcoin Coinbase се повиши наскоро

Както беше посочено от анализатор в публикация на CryptoQuant, обменните резерви напоследък се покачват. „Борсовият резерв“ е индикатор, който измерва общото количество биткойн, което в момента се съхранява в портфейлите на централизирана борса (или група от тях).

Когато стойността на този показател се покачи, това означава, че инвеститорите депозират своите монети на борсата в момента. Ако въпросната платформа е спот борса, тогава резервът, показващ тази тенденция, може да бъде низходящ за цената на крипто, тъй като инвеститорите обикновено използват спот борси за целите на продажбата.

От друга страна, намаляващият резерв може да означава, че притежателите изтеглят своите монети от борсата в момента. Обикновено притежателите изваждат своите монети в студени портфейли, за да ги държат за продължителни периоди. По този начин подобна тенденция може да бъде възходяща за цената в дългосрочен план, тъй като означава намаляване на натиска за продажба на актива.

Сега, ето диаграма, която показва тенденцията в резерва за обмен на биткойни специално за Coinbase и Binance, както и тази за всички борси за спот и деривати, през последните няколко седмици:

Различните версии на метриката на обменния резерв | източник: CryptoQuant

Quant публикува горната диаграма вчера и изглежда, че по това време обменният резерв на Coinbase за биткойни е отбелязал рязко покачване. Резервът на Binance също отбеляза леко увеличение, но беше много по-малък в сравнение с притока, наблюдаван от Coinbase.

Версията на индикатора за всички спот борси заедно (показана в зелено на графиката) също естествено се изстреля в близък тандем с нарастването на резерва на Coinbase. Това увеличение на спот резерва предполага, че инвеститорите може би са планирали да направят разпродажба вчера.

И наистина, както се оказва, през последния ден биткойнът е понесъл удар от 4%, като цената му е загубила нивото от $22 000. Това може да потвърди, че в крайна сметка депозитите са направени с цел дъмпинг.

Обменният резерв за всички борси за деривати също отбеляза леко покачване през последните дни, но увеличението вероятно не е достатъчно значително, за да предизвика забележими ефекти върху пазара.

В горната графика (тази с данните за цената на BTC) също са показани всички борсови резерви, което е версията на индикатора, който комбинира резервите на всички видове борси.

Въпреки че този индикатор очевидно се повиши през последните два дни (поради спот депозитите), показателят като цяло все още се понижи през последните две седмици, което предполага, че на пазара е имало известно нетно натрупване на биткойни. Ако тези тегления наистина са знак за покупка, тогава монетата все още може да види бичи ефект в дългосрочен план.

Цена на BTC

Към момента на писане биткойнът се търгува около $21 800, което е спад от 7% през последната седмица.

Изглежда, че BTC се срина днес | източник: BTCUSD on TradingView

Представено изображение от Kanchanara на Unsplash.com, диаграми от TradingView.com, CryptoQuant.com

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.