Биткойн на кръстопът около $24 000, коя страна ще се пропука първа? 24.02.23

Биткойн на кръстопът около $24 000, коя страна ще се пропука първа? 24.02.23

Биткойн формира рейндж на текущото си ниво на търговия, избягвайки спад до зоната от $22 000, като отскочи от подкрепата си при $23 500. Биткойнът е на кръстопът, тъй като биковете и мечките се борят да решат коя страна ще излезе напред.

Към момента на писане на тази статия най-голямата криптовалута на пазара се търгува на $23 900, надминавайки границата от $24 000.

Както беше съобщено от NewsBTC на 22 февруари, биткойнът устоя на натиска за продажба от инвеститорите на дребно, докато китовете продължават да тласкат цената над следващото ниво на съпротива. Може ли пазарната цена на BTC да намери аргумент за разрешаване на спора?

Какъв ще бъде следващият ход за биткойн?

Към момента на публикуване нивата на подкрепа и съпротива на биткойн изглежда са изчистени, оставяйки вратите отворени за следващото му движение за консолидиране на нова възходяща тенденция или продължаване на низходящото ценово действие и допълнително замразяване на купувачите. Както може да се види на графиката по-долу, съпротивата при ниво от $23 500 е изчистена от продавачите.

Стената на офертите се премести до зоната от $22 400 и следващото ниво на съпротива, показано на графиката по-долу, изглежда се формира на нивото от $25 000.

С продължаващите опасения относно по-яростната политика на Федералния резерв (Фед) и силния натиск върху продажбите сред инвеститорите, мечките изглежда имат надмощие в краткосрочното ценово действие на биткойн.

Имат ли биковете шанс да се възстановят?

Докато пазарите се редуват между възходящи и мечи настроения, Биткойн реагира леко положително на доклада за брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ, достигайки близо до нивото от $24 000.

Икономистът и основател на платформата за търговия Eight, Майкъл Ван де Попе, коментира ценовото действие на Биткойн, заявявайки, че икономическата рецесия може да бъде избегната с отчет за БВП, по-нисък от очаквания. Последното е знак за продължаване на възходящия тренд на BTC и най-големите криптовалути в екосистемата. Ван де Попе каза:

Паднахме към долната част на зоната и предишна съпротива около $23,3K. Значителен отскок от тази зона за биткойн, вероятно още консолидация и оттам продължаване към $30K.

Ако подкрепата на биткойн се задържи, ценовото действие може да преследва ликвидността на късите позиции, за да подхранва и да продължи своя възходящ тренд. Тъй като нивото на съпротива на биткойн не успя да пробие четири пъти през последната седмица, все още на нивото от $25 400, купувачите биха могли да имат още един шанс да се върнат към тези нива и да се стремят към нови годишни върхове при $27 000.

Биткойнът се опитва да преодолее бариерата от $24 000 на дневната графика. източник: BTCUSDT TradingView

Биткойнът се търгува за $23 950, леко повишение през последните 24 часа. BTC намали печалбите си в по-широки времеви рамки, спадайки с 1,4% през последните седем дни. BTC намали значително печалбите си през четиринадесетдневния период, задържайки само 4,4%.

След интензивно възходящо ценово действие в средата на февруари, биткойн се доближи до неутралната зона в рамките на тридесет дни, показвайки печалби от 4,3% след покачване с почти 35% в началото на 2023 г.

Представено изображение от Unsplash, диаграма от TradingView.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.