Биткойнът е готов да пробие $24K, жизнените показатели дават улики 01.02.23

Биткойнът е готов да пробие $24K, жизнените показатели дават улики 01.02.23

Биткойн (BTC) се забави напоследък, като ценовото действие разчита на възстановени преди това зони за подкрепа, за да продължи своя възходящ тренд и изключително представяне от началото на годината. Напоследък има повече очаквания BTC да достигне нови нива и да достигне годишни върхове.

Въпреки забавянето на ценовото действие на биткойн, някои индикатори предполагат, че той може да е на ръба на значителен ръст заедно с пазарните настроения. Тази възходяща тенденция може да доведе до нов възход, тъй като инвеститорите масово се връщат на пазара на криптовалути.

Биткойн се зарежда с гориво за дългия път

Графиката по-долу показва, че инвеститорите отново залагат и са оптимисти за крипто пазара, въпреки постоянната низходяща тенденция. Последният е в огледалото за обратно виждане за инвеститори и финансови институции.

Източник: Bytetree

Според доклад на ByteTree борсово търгуваните фондове (ETF) са отбелязали рязко увеличение на своите притежания. Не само един, а три различни ETF са добавили над 1465 биткойна този месец.

Това показва, че пазарните настроения на крипто индустрията са се променили от началото на 2023 г., въпреки кризи като фалита на FTX, Three Arrows Capital и скорошната вражда между Gemini и Genesis.

Заедно търговците на дребно и богатите инвеститори подхранват ралито на BTC. Графиката по-долу показва, че броят на адресите, съдържащи биткойни, е нараснал значително през последния месец. Броят на адресите, съдържащи 0,1+ монети, често свързани с инвеститори на дребно, достигна най-високата си стойност за всички времена (ATH) от 4 217 261, според данни на Glassnode.

Източник: Glassnode чрез Twitter

Предишният рекорд за всички времена за адреси беше отчетен на 11 януари 2023 г. от Glassnode, с количество от 4 217 135 адреса, държащи маркираната валута.

Източник: Altcoin Sherpa чрез Twitter

В графиката по-горе, споделена чрез туит от „Altcoin Sherpa“, има видими прилики в текущото пазарно ценово действие и дневната графика на биткойн, след падането от неговия исторически връх от $69 000, месеци натрупване и странична цена действие и началото на импулса преди пълно излитане за възстановяване на предишния връх с очаквания за пробиване на нови нива и изследване на нови територии.

Това достатъчно ли е за рали на цената на BTC?

В момента биткойнът се търгува на $23 150, леко нагоре през последните 24 часа след малко отдръпване, за да си възвърне силата и да се насочи към следващата цел от $23 800. Печалбите на биткойн едва се повишиха през последните седем дни, с 0,8% ръст в отчетите.

Цената на BTC отскача на четирите диаграми. Източник: BTCUSDT Tradingview

Според скорошен доклад на NewsBTC, биткойн може да види допълнителна корекция надолу, ако валутата не успее да преодолее нивото на съпротива от $23 250, което може да доведе до неуспешен опит за по-нататъшно наклоняване на линията на подкрепа близо до зоната от $22 650.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.