Анализ цената на Биткойн 21.03.2019г.

Анализ цената на Биткойн 21.03.2019г.

След като достигна $ 4,000 за дни, цената на Биткойн затвори над бариерата от $ 4k за първи път през март. Нека да разгледаме по-отблизо ценовото действие, за да го видим, има някакъв знак, че този път ценовото ниво може да се запази.

 

ДНЕВНА ДИАГРАМА

 

Дневната ценова таблица на Биткойн ясно показва, че цената на Биткойн $ 4087.45 е в ход с четвъртия си опит за преминаване на $ 4k от най-ниските нива от декември 2018 година.

 

 

Ако тези класически модели на графики се развият, това би означавало, движение към цена от $ 5000 за Биткойн. Обемът остава нисък и този многомесечен модел отнема време, за да се измъкне от дъното.

 

MACD е кръстосан със сигналната си линия и остава на възходяща територия, но като цяло е доста плосък, какъвто е случаят и с обема.

 

4-ЧАСОВА ДИАГРАМА

 

Четиричасовата графика показва, че въпреки дневният дефицит е над 4 хил. Долара, предишната съпротива, намерена на 4040 долара миналата седмица, остава проблем за биковете. Задачата в момента е да се потвърди хода, като се превърне предишната съпротива при $ 4000 в подкрепа.

 

 

Ако тренда се запази, BTC ще започне да достига 4200 долара в опит за прехвърляне на годишните върхове, новите купувачи могат да започнат да навлизат на пазара. Това може също така да изтласка мечи позиции, които ще търсят да излязат.

 

Ако погледнем в ордерите, можем да видим, че значителните поръчки за продажба остават, действайки като пречка за ликвидността, която потиска цената на BTC, която биковете трябва да преодолеят. Има признаци, че биковете започват да запълват поръчки на стойност 4000 долара, които обаче ще са необходими за поддържане на цените на тези нива.

 

Неспособността да се направи това на фона на ниския обем потенциално ще означава, че мечките ще влязат и ще отблъснат пазара, за да повторят нивата от миналата седмица от $ 3850.

 

 

СЕДМИЧНА ДИАГРАМА

 

Седмичната диаграма показва, че Биткойн е на петия пореден седмичен зелен стълб и е с предимно средно прекъсване на 20-седмичната движеща се средна (WMA), която е център на лентите на Болинджър. Това би било значително, тъй като преди това е действало като съпротива.

 

Горната лента на лентите на Болинджър, която е с две стандартни отклонения от централната линия, осигурява сливане с обсъжданите цели за цена около $ 5000. Докато провалът предполага риск за цена от около $ 2500.

 

 

В обобщение, цената на Биткойн продължава да се повишава, но се очаква по-значителен ход. С оставащите 10 дни през март и с натискането на цената срещу 4000 долара, отново е вероятно следващият ход да бъде окончателен по отношение на диктуването на ценовото действие за следващите няколко седмици.

 

Пазарът обаче остава на меча територия, която не бива да се пренебрегва. По-високите върхове в няколко времеви рамки ще бъдат първата стъпка в промяната на тенденцията. Дотогава, въпреки добрите новини, макро гледната точка на цената на Биткойн остава мечи до доказване на противното.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "БОНЕККС" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.