Анализ цената на Биткойн 04.03.2019г.

Анализ цената на Биткойн 04.03.2019г.

Цената на Биткойн затвори седмицата с 1.5% до $ 3789, въпреки зеления стълб близо, мечките са взели контрол в ранните часове на понеделник сутринта, бутайки цената на BTC обратно в диапазона от $ 3600. Ще разглеждаме какво означава това за идната седмица.

 

АНАЛИЗ НА ЦЕНАТА НА БИТКОЙН: СЕДМИЧНА ДИАГРАМА

 

Седмичната графика за Биткойн показва цена от $ 3755.98 -0.19%, която продължава да бъде заключена в рамките на търговския диапазон от $ 4100 и $ 3200.

За биковете има относително положителни признаци в седмичната графика на цената, която отпечатва по-високи дъна и прави опит за по-високи върхове.

 

Mac-d индикатора се кръстосва възходящо с неговата сигнална линия, а хистограмата печата по-високo от миналата седмица. Самият Mac-d все още е под нулата, но се движи нагоре.

Ако погледнем още по-далеч, ще видим че Mac-d е изградил двойна възходяща дивергенция през 12-месечния период. Това е необичайно събитие, което се случи само преди това през март 2015 г. Ключовото нещо, което търговците ще търсят, е дали хистограмата може да остане положителна през следващите седмици.

 

Ранното отхвърляне на диапазона от $ 3800 в понеделник би означавало, че цената на BTC ще иска да търгува с този диапазон поне през следващите няколко дни.

 

ДНЕВНА ДИАГРАМА

 

Дневната графика показва, че има клъстер на поддръжка, който се намира под Bitcoin. 100 и 50 DMA се намират на нивото на възстановяване от 61.8%, като 78.6% почиват точно над дръжката от $ 3500, под която се движи бързо 200-седмичната пълзяща средна.

Дневният Mac-d е кръстосан в низходяща посока и предполага, че може да се очаква по-голям спад. CMF, който включва както цена, така и обем, показва, че продължава да съществува основен натиск за покупка, но от средата на февруари също намалява.

 

Ако цената на Bitcoin намери подкрепа в началото на седмицата и впоследствие отново ще се търгува над $ 3800, това ще бъде добър знак и може да означава, че вратата ще бъде отворена за повторно тестване на $ 4200.

 

Като цяло има смесена картина за ценовото действие на Bitcoin: по-ниските срокове предполагат, че рискът от понижение предстои, но на макро ниво Bitcoin има признаци, че BTC иска да се движи по-високо, ако мечките не успеят да прекъснат $ 3k с убеждение през март, който ще бъде критичен месец.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "БОНЕККС" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.