Защо Виталик Бутерин очаква крипто срив да се случи по-рано, цената на ETH се бори с $1600 05.09.22

Защо Виталик Бутерин очаква крипто срив да се случи по-рано, цената на ETH се бори с $1600 05.09.22

Изобретателят на Етериум, Виталик Бутерин, даде интервю, в което говори за текущото състояние на крипто пазара, неговата динамика и въздействието на крипто зимата върху разработчиците. Втората криптовалута по пазарна капитализация показа седмица с ниска волатилност, тъй като се подготвя да завърши миграцията си към консенсус на Proof-of-Stake със "Сливанете".

Към момента на писане Етериум (ETH) се търгува на $1610 и записва 3% печалба през последните 24 часа и 5% загуба през последната седмица. Големите криптовалути се движат настрани и може да продължат да виждат ниска волатилност през уикенда.

                                                                    Цената на ETH се движи настрани на 4-часовата графика

Виталик Бутерин седна с Ноа Смит и се обърна към текущия низходящ натиск на крипто пазара. Изобретателят на Етериум е в пространството повече от десетилетие, почти толкова дълго, колкото съществува, и е запознат с неговите постоянни възходи и падения.

В този смисъл Виталик Бутерин каза, че сривът на крипто пазара не е изненада. В миналото цената на по-големите криптовалути имаше тенденция нагоре за „около 6 до 9 месеца“, преди да се срине, според Бутерин.

Този път възходът се удължи с година и половина, надминавайки очакванията и изненадвайки всички, запознати с динамиката на крипто пазара. За разлика от новите участници, привлечени от нарастващите цени и печалби, Бутерин твърди, че е бил сигурен, че „бичият пазар ще приключи“, но не е сигурен кога. Той добави:

Когато цените се покачват, много хора казват, че това е новата парадигма и бъдещето, а когато цените падат, хората казват, че е обречено и фундаментално погрешно. Реалността винаги е по-сложна картина някъде между двете крайности.

В този смисъл изобретателят на Етериум призна, че е бил малко изненадан колко дълго е продължил последният бичи пазар. Въпреки това той вярва, че пазарните участници може да „четат твърде много в това, което в крайна сметка е циклична динамика“.

Може ли Етериум да поеме „цялото богатство на света“, отговаря Виталик Бутерин

С други думи, Бутерин вярва, че хората може да се опитват да намерят по-дълбок смисъл в текущото ценово действие, но крипто се търгува, следвайки исторически цикличен модел. В резултат на това някои проекти в космоса се оказаха „неустойчиви“.

Цитат: ... това е „добрият“ или положителен аспект на цикличната динамика на крипто пазара, каза Бутерин, имайки предвид колапса на екосистемата Terra и тези проекти с модел, неподходящ за мечи пазари. Той добави:

Не твърдя, че имам лек за тази динамика, освен обичайния ми съвет, че хората трябва да помнят историята на пространството и да гледат дълго на нещата.

С течение на времето Етериум, Биткойн и други криптовалути, създадени за дългосрочен план, може да се представят като злато или акции, смята Бутерин. Текущата нестабилност в сектора идва от „екзистенциална несигурност“, с течение на времето хората спират да се чудят за бъдещето на крипто.

Тъй като тази несигурност се изчиства, волатилността на крипто пазара намалява, но нарастването осигурява на инвеститорите намаляваща възвръщаемост. Бутерин вярва, че пазарите на бичи и мечи преувеличават две различни гледни точки: крипто ще изчезне срещу крипто ще поеме световните финанси.

Изобретателят на Етериум вярва, че истината може да се намери по средата. Бутерин заключи:

Начинът на маниаците по математика би го казал: цената на крипто е заседнала в ограничен диапазон (между нула и цялото световно богатство) и крипто може да остане силно волатилно в този диапазон толкова дълго, докато многократно купува високо и продава ниско се превръща в математически почти сигурно гарантирана печеливша арбитражна стратегия.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.