Настроенията на институционалните инвеститори остават отрицателни, тъй като изходящите потоци на биткойн продължават 24.08.22

Настроенията на институционалните инвеститори остават отрицателни, тъй като изходящите потоци на биткойн продължават 24.08.22

От известно време настроенията на институционалните инвеститори са нестабилни. Това следва пазарната тенденция с падане на биткойн под $22 000 и общата пазарна капитализация на крипто най-накрая отново си проправи път под $1 трилион. С това институционалните инвеститори продължават да показват по-мече отношение към пазара. Числата за миналата седмица са в сила и изходящите потоци от различни цифрови активи показват, че големите пари не се залагат на биткойни.

Институционалните инвеститори излизат от биткойн

Излизането от биткойн от страна на институционалните инвеститори се подготвя от няколко седмици. През последните две предишни седмици тези инвеститори изтеглиха парите си от цифровия актив. Сега тези обеми не са най-големите, виждани някога, но рисуват мрачна картина за инвестициите на институциите в бъдеще.

За трета поредна седмица биткойнът регистрира изходящи потоци на пазара. Повечето от мечите настроения от страна на инвеститорите бяха паднали върху цифровия актив и той записа още една седмица на изходящи потоци с общо $15 милиона. Това е с 6 милиона долара по-малко от изходящите потоци, регистрирани за предходната седмица.

Възходящата тенденция се разпространи и към късите биткойни през това време. Там, където късият биткойн е отбелязал притоци от общо 2,6 милиона долара за предходната седмица, той е отбелязал притоци само от 0,2 милиона долара. Така че това не само показва, че институционалните инвеститори се оттеглят от дълги позиции, но и продължават да намаляват късите експозиции. Това може да означава, че те очакват пазарните цени да останат заглушени известно време след това.

                                                                 BTC продължава да има ниска тенденция

Друга част от пазара, която също отбеляза изтичане, бяха дигиталните инвестиционни продукти. Предходната седмица изходящите потоци бяха 17 милиона долара. Миналата седмица те достигнаха общо 9 милиарда долара.

Притоци на невероятни места

Етериум не е любимец на институционалните инвеститори от известно време. Алткойнът беше понесъл тежестта на мечешкия си спад за най-дълго време, което доведе до месеци на последователни изходящи потоци. Въпреки това нещата изглежда се подобряват за цифровия актив.

Последната седмица видях входящи потоци в Етериум на обща стойност $3 милиона за това време. Това следва съобщението, че сливането ще се случи през септември, обръщайки пазарните настроения в полза на цифровия актив още веднъж.

Алткойните изглежда са единствените, които получават някакви притоци и през миналата седмица. Въпреки че обемите им не бяха много обнадеждаващи, все пак имаше входящи потоци. Активи като Cardano отбелязаха приток от $0,5, вероятно след подновения възход в Етериум. Солана обаче не видя никаква полза от институционалните инвеститори с изходящи потоци от 1,4 милиона долара.

С по-голямата част от изходящите потоци, идващи от САЩ, Германия и Швеция, блокчейн акциите записаха изходящи потоци от $1,6 милиона за същия период от време.

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.