ETH се бори да преодолее съпротивата от $1300 – обратно към $1K? 29.09.22

ETH се бори да преодолее съпротивата от $1300 – обратно към $1K? 29.09.22

ETH, след сливането, отведе търговци и инвеститори на вълнуващо приключение. Стойността на Етериум е намаляла със зашеметяващите 26,36 процента след силно рекламираното сливане.

Възстановяването на токена от юни до август беше напълно заличено от това намаление и пазарната катастрофа на 13 септември.

Страховете от по-нататъшен спад за токена са осезаеми, тъй като цената се бори да пробие нивото от 61.80 Fib, което в момента е $1329, след съобщението на Федералния резерв на САЩ за повишаване на лихвения процент. Това може да означава, че цените ще продължат да падат.

ETH по низходяща траектория

Имаше рязък спад в цената на ETH от 13-19 септември, доста различен от спада през май и юни, но далеч по-нисък по величина.

Резултатът обаче е същият; драматичен спад в доверието на инвеститорите както в токена, така и в екосистемата като цяло.

ETH TVL не се е подобрил много след преминаването към proof-of-stake. Той спадна от 34,63 милиарда долара на 30,38 милиарда долара между 13 и 19 септември, същия период от време като миналата година, което е огромен спад от 12,27%.

Към момента на писане цената на монетата се колебае над и под зоната от $1300. Това може да се разбира като непрекъснат конфликт между бикове и мечки.

Освен това, ETH се натъкна на фитил за отхвърляне по-рано днес, 26 септември. Въпреки това, тази низходяща тенденция може да бъде краткотрайна.

Вероятност за положителен ценови импулс

Към днешна дата ETH показа индикатори за възможен положителен импулс на микро и макро нива. Това може да послужи като искрица оптимизъм за ETH търговците и инвеститорите.

Индексът на относителната сила на Сточ се увеличава от зоната на свръхпродаденост. Това показва, че биковете набират инерция, което може да изтласка ETH над ценовата съпротива от $1300.

ETH вече е постигнал това както на микро, така и на макро ниво към момента на писане.

 

На 1-часовата графика биковете на Ethereum в момента се опитват да консолидират позицията си над посочената съпротива, за да я превърнат в подкрепа. индикаторът за импулс се движи нагоре.

Въпреки това, това вероятно е само малка цена за изпомпване. Тъй като цената падна с 4,04% между края на 25 септември и началото на 26 септември, търговците може да купуват спада.

Този спад на цената може да даде на дневните търговци инвестиционна възможност.

                           Общата пазарна капитализация на ETH е 162 милиарда долара на дневната графикa

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.