Ще пробие ли Ethereum $2,000 преди сливането? 12.08.22

Ще пробие ли Ethereum $2,000 преди сливането? 12.08.22

Етериум записа голямо движение нагоре през последния месец след съобщението, направено за сливането. По-определеното време на стартиране през септември доведе до рали на пазара около алткойна, което доведе до драстичен скок. С всеки изминал ден сливането се приближава и Eтериум тества друго техническо ниво. Този път криптовалутата се ориентира към нивото от $2000, тъй като продължава да търгува на зелено.

Ще достигне ли ETH $2000?

Последният пробив на Ethereum над нивото от $1900 положи основата за по-голям отскок нагоре. Този път ETH гледа към важното техническо ниво от $2,000, където мечките вече са започнали да правят своята позиция.

Въпреки нарастващата съпротива, тенденцията на натрупване на ETH му осигури силен тласък. Само през последните 30 дни цифровият актив е добавил повече от 50% към стойността си, но биковете не са доволни от това.

Данните показват, че китовете на Ethereum се възползват от ниските цени и увеличават инвестициите си. Един-единствен кит беше купил около 1,7 милиарда долара фючърси на ETH през последните седмици, а други последваха примера му.

                                                                                         ETH скача над $1900

Нетните потоци на борсите също показват подобна печалба от натрупване, когато инвеститорите се стремят да преместят своя ETH от централизирани борси. През последните 24 часа $739,3 милиона в ETH бяха преместени от CEXes, което остави отрицателен нетен поток от -$156,7 милиона за деня.

Сливането на Ethereum стимулира растежа
На този етап вече не е тайна, че Ethereum Merge стои зад скорошния регистриран растеж. Налице е нарастващо очакване по отношение на надграждането, със смесени чувства, идващи от инвеститорите относно това, което ще се случи след това, но едно нещо, което остава последователно, е възходящото настроение към сливането.

Както се очакваше, имаше нарастваща подкрепа за хард форкове, които се очаква да се случат след сливането, но ETH PoS все още получава масивна подкрепа. Повече потребители също се събраха, за да заложат своя ETH преди сливането, което доведе до рекорден брой заложени ETH. В този момент са заложени около 10% от общото предлагане на ETH.

Няма сигурност какво ще се случи с цената на ETH, след като надстройката приключи. Цената може да се движи в двете посоки, в зависимост от настроенията на инвеститорите към цифровия актив. Въпреки това, консенсусът остава, че преминаването към доказателство за залог е ключово събитие за мрежата, за да премине към по-масово приемане.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.