Цена на биткойн: Инвеститорите прогнозират 12% спад за BTC през следващите две седмици 19.01.23

Цена на биткойн: Инвеститорите прогнозират 12% спад за BTC през следващите две седмици 19.01.23

Биткойнът се представи добре през последната седмица с множество ралита, които върнаха цената на цифровия актив до нивата от началото на ноември 2022 г. Въпреки това, докато инвеститорските настроения изглеждат значително възстановени, не всички очакват BTC да продължи да се справя добре. Функцията за оценка на цените на Coinmarketcap разкрива, че голям брой инвеститори очакват цената на криптовалутата да падне през следващите две седмици.

12% спад за Биткойн

Функцията за оценка на цените на Coinmarketcap позволява на потребителите да въвеждат своите прогнози за цената на всеки цифров актив и след това произвежда средна цена въз основа на прогнозите на всеки. Това може да помогне да се създаде добро усещане за общността и как те търсят актив.

Що се отнася до биткойн, изглежда не много инвеститори очакват пионерската криптовалута да продължи тази тенденция на възстановяване. С над 19 000 подадени оценки на цените, медианата достигна до очаквано намаление от 12% в цената на биткойн през следващите две седмици. Такъв спад всъщност би накарал цената на BTC да падне до $18,634, губейки повече от $2,500 от текущата си стойност.

Това мечешко настроение не спира в края на месец януари, а продължава и през следващите месеци. Средната прогнозна цена за месец февруари беше $18 981, което е над 10% спад от текущата цена, а перспективите за март бяха почти идентични в това отношение.

Очакваните спадове се простират през следващите шест месеца, като медианите на цените постепенно намаляват. Прогнозите излязоха за между 14-18% спад съответно за месец април, юни и юли.

Меча перспектива за BTC през следващите шест месеца | източник: Coinmarketcap

Дали BTC ще се поддаде на мечи натиск?

През последната седмица цената на биткойн успя да изчисти множество важни нива. Те включват 50 и 100-дневните пълзящи средни, затвърждавайки възходящата тенденция в краткосрочен план. Въпреки това, докато цифровият актив все още е възходящ в краткосрочен план, може да има още лоши новини в дългосрочен план.

Едно важно техническо ниво, което BTC все още не е изчистило, е 200-дневната пълзяща средна. Това е може би един от най-важните индикатори, ако цифровият актив иска да продължи възходящото си рали през следващите няколко месеца. В момента той се намира на $22 738, което означава, че още 5% движение нагоре от текущата му цена може да доведе BTC до крак с този индикатор.

Ако биткойн изчисти това, натискът за продажба вероятно ще намалее, тъй като повече инвеститори се опитват да влязат в актива. Това би довело до тест на нивото на съпротива от $22 400, което лесно би било победено, стига да няма забавяне на спада. В крайна сметка представянето на биткойн в дългосрочен план ще зависи от способността му да се движи достатъчно, за да победи 200-дневната MA.

BTC’s price is now trailing above $21,100 after failing to beat the $21,500 resistance level.

Цената на BTC пада под $21 200 | източник: BTCUSD on TradingView.com

Следвайте Best Owie в Twitter за пазарни прозрения, актуализации и случайни забавни туитове… Представено изображение от BeInCrypto, диаграма от TradingView.com

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.