Технически анализ на Bitcoin, Ethereum: BTC над $18 000, ETH достига 2-месечен връх 12.01.23

Технически анализ на Bitcoin, Ethereum: BTC над $18 000, ETH достига 2-месечен връх 12.01.23

Биткойн се повиши до четириседмичен връх в четвъртък, когато цената скочи над $18 000 часове преди предстоящия доклад за инфлацията в САЩ. Това идва, тъй като мнозина очакват днешните данни да покажат значителен спад на потребителските цени. Етериум също се повиши, изкачвайки се над $1400 в процеса.

Биткойн

Биткойн (BTC) скочи над $18 000 в четвъртък, докато пазарите се подготвят за по-нататъшен спад на потребителските цени в САЩ.

BTC/USD се състезава до връх в рамките на деня от $18 268,55 по-рано в днешната сесия, по-малко от 24 часа след като се търгуваше при дъно от $17 337,99.

Днешното движение доведе до изкачване на биткойн до най-силната му точка от 14 декември, когато цените бяха на върха от $18 385.

\

BTC/USD – дневна графика

Гледайки графиката, ралито се състоя, тъй като 14-дневният индекс на относителна сила (RSI) продължи да се движи по-дълбоко в територията на свръхкупуване

Към момента на писане индексът сега се проследява на 75,98, което е най-високата му оценка от октомври 2021 г.

В зависимост от темпа на инфлация този следобед, може да има обрат в BTC, тъй като по-ранният импулс може вече да е достигнал своя връх.

Етериум

Етериум (ETH) също беше значително по-висок в днешната сесия, като цените се придвижиха до двумесечен връх.

След дъното от $1323,58 в сряда, ETH/USD скочи до връх от $1408,13 по-рано през деня.

В резултат на това рали втората по големина криптовалута в света сега се търгува в най-силната си позиция от 8 ноември.

ETH/USD – Дневна графика

Както при биткойните по-рано, движението се случи, когато RSI проби тавана при 69.00 и в момента се проследява на 75.89.

В допълнение към това, 10-дневната (червена) плъзгаща се средна е продължила възходящото си кръстосване спрямо 25-дневната (синя) двойна стойност.

Ако този импулс запази тази траектория, тогава следващата цел за биковете вероятно ще бъде таван от $1,470.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.