Скоростта на хеширане отбелязва ново покачване

Скоростта на хеширане отбелязва ново покачване

На 19-ти март процентът на хеширането на Биткойн(BTC) достигна 52 хиляди хеша в секунда, според данните от Blockchain.com.

 

Скоростта на хеширане измерва производителността на миньорите на Биткойн, които осигуряват мрежата. Повишаването на процента на хеш е в следствие на „новите” миньори, които се присъединяват към мрежата. Или по друг начин казано, повечето миньори, които бяха спряли да копаят при потъването на пазара, сега се връщат обратно в мрежата.  Въпреки че със сегашната сила на хеша, трудността, вероятно ще се увеличи през следващите дни.

 

 

ОПТИМИЗМЪТ НА ПАЗАРА СЕ ВЪЗВРЪЩА?

Последният успех може да се окаже значителен, тъй като това означава, че низходящата тенденция в скоростта на хеширане сега може да бъде дефинирана, заедно с предишния скок от 50,000,000 TH / s, наблюдаван в началото на февруари.

 

Като цяло, сигурността на мрежата е най-висока от началото на ноември 2018 г., отбелязвайки 4-месечен връх. Също така става все по-близо до рекордно високия резултат от около 62,000,000 TH / s, достигнат през август 2018 година.

 

Скоростта на хеширане също е важен показател за настроенията на миньорите, които осигуряват мрежата. Това е така, защото миньорите трябва да са уверени в бъдещето на мрежата, за да инвестират капитала в операции по финансиране.

 

Джеймсън Лоп например, вярва, че миньорите спекулират върху бъдещата цена на биткойна. Следователно е възможно миньорите да започнат да се връщат, тъй като цената на BTC в момента преживява четириседмичен връх.

 

"Скороста на хеша следва цената", обяснява Джеймсън Лоп. "Някои хора вярват, че цената следва хеширането, вероятно защото хешът не проследява просто цената, а по-скоро проследява някаква спекулативна бъдеща цена. Миньорите също са спекуланти! "

 

СПИРАЛАТА НА СМЪРТТА

Възстановяването на скоростта на хеширане също показва, че вече могат да бъдат опровергани необоснованите страхове от „смъртната спирала на добива“, тъй като цената в края на миналата година спадна драстично.

 

Когато цените паднаха през 2018 г., най-неефективните миньори най-вероятно изключиха машините си, за да избегнат загуби, като намалиха общата ставка. Въпреки това, функцията за коригиране на трудността на Биткойн направи така, че други миньор да печелят.

 

„Това е красотата на адаптирането на трудностите. Всеки миньор, който е изключен, увеличава рентабилността на останалите миньори.”- заяви предприемачът Мат Одел през ноември, критикувайки основните новини за „ спиралата на смъртта ”.

 

Но сега, повече миньори, които идват онлайн, за да изтласкат хеша. Това предполага, че понастоящем те са в печалба по текущата спот цена и/или очакват пазарът да расте в бъдеще.

 

Струва си да отбележим, че днешната скорост на хеширането на BTC е над четири пъти по-голяма, отколкото когато цената достигна рекордната стойност от близо $ 20 000 през декември 2017 г.