Предстоящият хард форк на Етериум за 2019

Предстоящият хард форк на Етериум за 2019

Тъй като сме в последната седмица на февруари, крипто общността очаква двата форка от Ethereum тази седмица. Предстоящите две модернизации на мрежата на Ethereum (ETH), наричани Константинопол и Санкт Петербург, са планирани да се проведат до няколко дни, както беше посочено в официалния блог на Ethereum на 22 февруари.

 

По-точно, актуализациите са планирани да се случват в блок 7,280,000 на Ethereum, който се очаква да бъде добит на 28 февруари. Въпреки това, предвид непредсказуемия характер на минното дело, изпълнението може да се случи един или два дни преди или след насрочената дата, се посочва в съобщението.

 

Постът обяснява, че ъпгрейдът има две имена, които представляват две първоначално отделни събития, които сега са комбинирани в едно. Изпълнението на ъпгрейда Константинопол беше забавено по-рано през януари, поради новооткритата уязвимост в сигурността.

 

Константинопол ще донесе на платформата многобройни подобрения на ефективността, както и забавянето на така наречената "трудна бомба" и намаляването на блоковото възнаграждение за миньорите на Ethereum.

 

Трудната бомба е функция, предназначена да попречи на миньорите да продължат дейността си по веригата след преминаването на Ethereum към консенсусен алгоритъм Proof-of-Stake (PoS). Въпреки това, тъй като внедряването на PoS продължава да се отлага, разработчиците на Ethereum трябваше да отложат трудността на бомбата, за да „се уверят, че не замразяват блокчейн, преди Proof-of-Stake да е готов и внедрен“.

 

Подобрението Константинопол е настроено да забави бомбата за трудност - наричана още "ледникова епоха" - за около 12 месеца. За да компенсира по-лесния процес на добив, Константинопол ще включва и намаляване на възнаграждението за всеки миньорски блок от 3 до 2 ETH.

 

Когато става въпрос за ъпгрейд  Санкт Петербург, означава да се върнем към предишна актуализация, Предложение за подобрение на Ethereum 1283 от тестовата мрежа на Ethereum.

 

През януари големите американски криптовалутни борси Coinbase и Kraken станаха последните, които потвърдиха подкрепата за форка на Ethereum. Двете борси се присъединиха към Binance, Huobi и OKEx, които се ангажираха да наблюдават събитието преди първия опит за реализация.​

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "БОНЕККС" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.