Скок на потока на Bitcoin Coinbase, Низходящо ли е това за BTC? 05.01.23

Скок на потока на Bitcoin Coinbase, Низходящо ли е това за BTC? 05.01.23

Данните във веригата показват, че потока на биткойн към Coinbase напоследък се е увеличил, знак, който може да се окаже низходящ за крипто.

Входящите потоци на борсата на биткойни към Coinbase регистрират високи стойности

Както беше посочено от анализатор в публикация на CryptoQuant, общо 20k BTC бяха прехвърлени на Coinbase наскоро. „Обменни потоци“ е индикатор, който измерва общото количество биткойни, които в момента се прехвърлят към борса (която в този случай е Coinbase).

Когато стойността на този показател е висока, инвеститорите изпращат много монети на борсата точно сега. Тъй като една от основните причини притежателите да депозират на борсите е за целите, свързани с продажба, тази тенденция може да има низходящи последици за цената на крипто.

От друга страна, ниските стойности предполагат, че инвеститорите не правят много депозити на борсата. Такава тенденция може да бъде или възходяща, или неутрална за BTC, в зависимост от това дали входящите потоци на целия пазар също намаляват или не.

Ето графика, която показва тенденцията в потока на биткойни към крипто борсата Coinbase през последните няколко месеца:

Изглежда, че стойността на показателя е била висока в няколко случая през последните дни | източник: CryptoQuant

Както е показано на горната графика, притокът на обмен на биткойни към Coinbase регистрира много значителни скокове през последните няколко седмици. Въпреки това, както е очевидно, не е имало значителни движения на цените след някой от тези големи депозити.

Тези шпайкове не бяха толкова големи поотделно. Така че, ако инвеститорите, които са извършили тези трансфери, са изхвърлили монетите си веднага след като са завършили транзакциите, би имало смисъл, че те не могат да причинят никаква волатилност.

Количеството обаче отбелязва, че тук може да има друг сценарий. Ами ако притежателите, отговорни за тези входящи потоци, все още не са дръпнали спусъка за продажба? Не е необичайно инвеститорите да депозират монетите си на борси предварително, чакайки правилните движения в цената да излязат.

Всички тези трансфери възлизат на около 20 000 BTC, влизащи в портфейлите на Coinbase. При текущия обменен курс този стек би струвал около 336 милиона долара, което със сигурност е достатъчно голямо, за да предизвика нестабилност в цената на крипто, ако се продаде наведнъж.

„Разбира се, ако беше продаден веднага след депозита, ситуацията щеше да е различна, но трябва да внимавате, ако все още не е продаден“, предупреждава анализаторът.

Цена на BTC

Към момента на писане биткойнът се търгува около $16 800, което е ръст от 1% през последната седмица.

BTC изглежда е отбелязал малко увеличение през последните няколко дни | източник: BTCUSD on TradingView

Представено изображение е от Kanchanara на Unsplash.com, диаграми от TradingView.com, CryptoQuant.com

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.