Паксос (PAX) ще пусне монета със златно покритие

Паксос (PAX) ще пусне монета със златно покритие

Дигитална валута базирана на блокчейн и с покритие от благородни метали, ще бъде пусната тази година, заяви главният изпълнителен директор на Паксос(PAX), Чад Каскарила в интервю за “Fortune's Balancing the Ledger” на 11 март.

 

По време на интервюто, Каскарила бе попитан дали Паксос работи върху монета със златно покритие, като той отговори, че това е нещо, което ще видим тази година. „Развълнувани сме от възможността да вземем стока и мисля, че благородните метали са именно едни от тези неща, като златото вероятно е едно от водещите в състояние да го обозначи” - добави Каскарила.

 

За да приложи концепцията, PAX трябва да гарантира, че е на лице инвентар  „в реалния свят“, равен на тази, регистриран в блокчейн. Каскарила обясни:

 

- За да сложиш нещо в блокчейн, трябва да се увериш, че имаш точното количество инвентар в реалния свят. Начинът, по който ще се правят „златни монети”, е базиран на това колко злато имате в трезора, което ще бъде равно на количеството „златни монети”.

 

Каскарила заяви, че статутът на фирмата като финансова институция позволява да използва банковата система, за да гарантира, че те притежават активи в „реалния свят“, които съответстват на броя на активите на блокчейн. Макар че компанията планира да пусне своята монета, подкрепена с благородни метали тази година, Каскарила заяви, че Паксос все още не е определила точната дата.

 

Говорейки за Paxos Standard (PAX), подкрепена 1: 1 от щатския долар и лансирана миналия септември - Каскарила заяви, че се различава от останалите стабилни в това, че е напълно одитирана, силно регулирана и одобрена от Министерството на финансовите услуги на щата Ню Йорк (NYDFS) и относително ликвидна.

 

Първоначално основана през 2012 г., когато Bitcoin (BTC) обменят itBit, стартъпът по-късно се преименува на фирма Паксос, фокусирана върху блокчейн. Паксос притежава постановление като дружество за доверие в щата Ню Йорк, което му дава някои от същите привилегии като банките, включително възможността да поеме попечителството върху основните финансови активи. Миналия май Паксос съобщи, че е събрал 65 милиона долара от инвеститорите, за да укрепи своите операции.

 

Миналия декември PAX е надвишил обема на сделките на стойност 5 млрд. Долара. По това време монетата е била използвана за транзакции в размер на $ 5,245,958,124.65, с пазарна капитализация от над $ 174 милиона (към момента на пресата до 113 долара), от които доверителната компания е изкупила над 136 милиона долара.