Ето какво е необходимо, за да се възобнови биткойн ралито 15.02.23

Ето какво е необходимо, за да се възобнови биткойн ралито 15.02.23

Ето какво може да изисква текущото рали на биткойн за възобновяване въз основа на тенденцията, която последва подобно рали през април 2019 г.

Резултатът на тенденцията за натрупване на биткойн наскоро е намалял

Според последния седмичен доклад от Glassnode, резултатът от тенденцията за натрупване показва, че инвеститорите разпространяват биткойн наскоро. „Тенденцията за натрупване“ е индикатор, който измерва дали инвеститорите са купували или продавали през последните 30 дни.

За изчисляване на резултата показателят отчита както общите промени в баланса в портфейлите на инвеститорите, така и размера на техните портфейли. Индикаторът поставя по-голяма тежест върху големи субекти като китове и институционални инвеститори.

По този начин, когато стойността на индикатора е близо до 1, това означава, че големи субекти като тези се натрупват в момента (или алтернативно, огромен брой малки инвеститори се натрупват). От друга страна, стойностите на резултата близо до нула означават, че големи субекти се разпространяват в момента или по-просто казано, те просто не се натрупват.

Сега, ето диаграма, която показва тенденцията в 7-дневната плъзгаща се средна (MA) оценка на тенденцията за натрупване на биткойн през последните няколко години:

Изглежда, че 7-дневната MA стойност на показателя е спаднала през последните дни | източник: Glassnode's The Week Onchain - Week 7, 2023

Както е показано на графиката по-горе, резултатът на тенденцията за натрупване на биткойни наскоро е намалял като стойност, тъй като ралито е продължило и е приело стойности на разпределение (оцветени в нюанси на червено/оранжево и маркирани с „D“ под кривата).

Стойността на индикатора сега е под 0,25, което означава, че големите субекти са участвали в прилични продажби през последните дни, възползвайки се от текущата възможност за теглене на печалба.

Рали, за което напомня сегашното, е скокът на цените през април 2019 г., който също беше рали, което извади биткойн от най-ниската фаза на откриване на мечия пазар от този цикъл.

Точно както сега, ралито през април 2019 г. също видя, че резултатът от тенденцията на натрупване показва стойности на разпределение в началния етап нагоре извън долната зона. Тази продажба обаче не беше достатъчна, за да спре ралито тогава и изглежда, че не след дълго разпределението беше изчерпано, тъй като индикаторът отново скочи до стойности на натрупване.

Това ново натрупване (отбелязано в нюанси на лилаво) помогна на цената на криптовалутата да възобнови рязкото покачване, както е подчертано в диаграмата със символа „A“.

Ако сегашното рали на биткойн наистина е на път да тръгне по същия път като своя предшественик през април 2019 г., тогава изглежда, че големите предприятия ще трябва да покажат някакво продължително натрупване, за да надделеят над разпространението и да помогнат на спряното в момента рали да продължи .

Цена на BTC

Към момента на писане биткойнът се търгува около $21 800, спад от 5% през последната седмица.

Стойността на BTC изглежда е остаряла след спада по-рано през седмицата | източник: BTCUSD on TradingView

Представено изображение от Traxer на Unsplash.com, диаграми от TradingView.com, Glassnode.com

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.