Етериум затваря близо до следващия си регион за теглене на печалба, тъй като възходящият импулс продължава 25.01.23

Етериум затваря близо до следващия си регион за теглене на печалба, тъй като възходящият импулс продължава 25.01.23

Цената на Ethereum се повиши значително, откакто биткойн премина ценовата граница от 20 000 долара. През последните 24 часа ETH леко се премести надолу в графиката си, изобразявайки консолидирано ценово действие. Миналата седмица помогна на цената на Ethereum да се повиши с 6%.

Монетата най-накрая надмина своята консолидация на ценовото ниво от $1,500 и оттогава се движи на север. Техническата перспектива на монетата сочи към продължаващ възход на графиката. Натрупването се е увеличило значително, откакто Ethereum проби ценовото ниво от $1500.

Корекция на цената може да не настъпи през непосредствените търговски сесии, тъй като търсенето на монетата остава доста високо на графиката. Цената на Ethereum може да продължи да се повишава, преди монетата да се върне. Пазарната капитализация на Ethereum се увеличи, което също отразява, че настроението за купуване остава високо.

Анализ на цената на Ethereum: еднодневна графика

Ethereum беше оценен на $1620 на еднодневната графика | източник: ETHUSD on TradingView

Към момента на писане ETH обменяше ръце на $1,620. Незабавната съпротива за монетата беше на $1,690; дори съответства на нивото на корекция на Фибоначи от 50%. Движение над $1,690 ще помогне на Ethereum да достигне ценовата марка от $1,700.

ETH може дори да скочи до $2,000, ако цената от $1,700 бъде премината. Този регион ще действа като регион за печалба за търговците. От друга страна, ако възходящият импулс се забави, първият спад ще бъде при $1600 и след това при $1520. Количеството Ethereum, търгувано през последната сесия, беше червено, което означава спад в купуването.

Технически анализ

Ethereum беше свръхкупен на еднодневната графика | източник: ETHUSD on TradingView

Алткойнът все още беше в зоната на свръхкупуване, което също означава, че Ethereum счупи многомесечен рекорд по отношение на натрупване. Индексът на относителната сила беше паркиран малко под 80-марка, което все още означаваше силна покупателна сила и възход.

Ако търсенето остане на това ниво, бичият импулс няма да изчезне скоро. ETH също се търгуваше над линията 20- Проста подвижна средна.

Напротив, линията 200-SMA пресече линията 20-SMA, което предполага, че монетата може да се насочи към движение на цената на юг., което показва, че купувачите движат импулса на цената.

Ethereum показа сигнал за продажба на еднодневната графика | източник: ETHUSD on TradingView

Тъй като натрупването остава на рекордно високо ниво за монетата, шансовете за отдръпване на цената все още остават за алткойна. Страхотният осцилатор, който показва посоката на цената, показва червени хистограми, което означава, че това са сигнали за продажба на алткойн.

Сигналите за продажба могат да бъдат придружени от спад в цената. Ethereum може за кратко да падне в цената, преди да възобнови възходящата си тенденция.

Индексът на насоченото движение все още беше положителен, тъй като линията +DI (синя) беше над линията -DI (оранжева). Средният насочен индекс (червен) надмина 40, което предполага, че посоката на цените ще придобие допълнителна сила, което ще тласне ETH да преодолее най-близкия си ценови таван от $1700.

Представено изображение от UnSplash, графики от TradingView.com

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.