Достигнахме ли периода на натрупване, преди следващия ценови бум?

Достигнахме ли периода на натрупване, преди следващия ценови бум?

В доклад, публикуван в четвъртък (18 април 2019 г.), анализаторите от Адамант Капитал характеризират настоящия цикъл на Биткойн, като фаза на натрупване. В тази фаза изследователите очакват търговия на граници, характеризираща ценовото действие на BTC.

 

Откъс от доклада гласи:

 

“По време на тази фаза на натрупване очакваме Биткойн да се търгува в диапазона от $ 3,000 до $ 6,500, докато новият възходящ пазар трайно цементира криптовалутата, като клас на активи от няколко трилиона долара.”

 

Според изследователите ценовото действие на границата, което е отличителен белег за фаза на натрупване, означава за пазата, че по-слабите търговци, които се опитват да вземат печалби при по-високия ценови диапазон и по-силните, по-ангажирани търговци, които купуват на дъното в очакване на предстоящия ценови бум.

 

 

В предишния цикъл на заклеймяване за Биткойн между 2013 и 2016 г. периодът на натрупване е продължил от февруари 2015 г. до май 2016 г. През този период цената на BTC $ 5305.96 -0.07% остава ограничена между 200 и 400 долара.

 

Ако Биткойн е във фаза на натрупване или я наближава фаза, тогава криптовалутата трябва или да е поставила или да е близо до определяне на дългосрочно ценово дъно. Според доклада, намаляващата волатилност на BTC води към такава възможност.

 

60-дневната волатилност за BTC / USD понастоящем е под пет процента. Освен в началото на ноември 2018 г., когато падна под два процента, сегашното ниво е най-ниско от почти три години.

 

 

Коментирайки последиците от намаляващата нестабилност на BTC, в доклада се посочва, че дългосрочните инвеститори започват да доминират на пазара, а не търговците на дребно с краткосрочни ценови цели.

 

Няколко анализатори и коментатори също изразиха подобни мнения напоследък. Том Лий от Fundstrat каза, че много от "старите китове" се завръщат и натрупват Биткойн.

 

Освен сигналните ценови дъна, Туур Демеестер и Мичиел Лескраувеет от Адамант Капитал смятат, че намаляването на волатилността на BTC е насочено към по-голямо глобално приемане.

 

Според доклада за историческото ценово действие на Биткойн изглежда се движи към „плитки цикли и по-ниска волатилност“ вместо „стръмни цикли и висока волатилност“.

 

 

Що се отнася до над 84% спад през 2018 г., изследователите твърдят, че това е пряка последица от биковете за 2017 г., изградени върху пазарната мания.

 

Докладът също така прогнозира, че Биткойн ще се превърне в пазар с няколко трилиона долара като златото, което има пазарна капитализация от около 8 трилиона долара:

 

„Тъй като Биткойн отлежава в световно търгуваната стока, изглежда разумно да се очакват циклите му да продължат да се удължават, докато в крайна сметка не са на нивото на цикъла от няколко десетилетия, като медта или златото.”

 

Колко дълго смятате, че ще продължи фазата на натрупване? Споделете вашите мисли в коментари под поста на страницата ни във Фейсбук.