Анализ цената на Биткойн 01.04.2019г.

Анализ цената на Биткойн 01.04.2019г.

ДНЕВНА ДИАГРАМА

Дневната диаграма за цената на Биткойн, показва цялостна положителна картина за биковете. Блокадата на мечките от предходната седмица на $ 4050, която беше задачата за биковете, бе преодоляна в петък.

 

Биковете не бяха глупаците на 1-ви април, когато BTC постигна нов годишен ръст от 4138 долара.

 

Самото ниво от $ 4050 вече е било тествано в събота, а също и в ранните часове преди достигане на новите високи нива - това са окуражаващи признаци, че сегашното съпротивление вече става подкрепа.

Обемът, показан от дясната страна на графиката, илюстрира, че точката на контрол по отношение на цената, където обемът се търгува, остава назад на $ 3906. Тук се намира и 50-дневната пълзяща средна.

 

Биковете трябва да влязат, ако мечките решат да се възползват от намаляващия обем и се опитат да намалят цената.

 

Общият обем обаче все още намалява с покачване на цените. Това обикновено се разглежда като меча дивергенция, така че биковете трябва да продължат с относителна предпазливост към приближаващата съпротива при 4250 долара.

 

Биковете ще търсят покачване до поставените цели на движение, които са $ 4800- $ 5000. Цената на BTC трябва да се повиши до тези нива при голям обем, който да предизвика този ход.

 

АНАЛИЗ НА ПОРЪЧКИТЕ

Ако погледнем в книгата за поръчки, можем да видим, че е имало интерес за продажби на $ 4250 по същия начин, по който е имало и на $ 4050, което служи за ограничаване на цената.

 

На 4-часовата диаграма това изглежда е изтеглено от книгата за продажби, което може да е положителен знак за биковете. Но служи като напомняне, че има по-висок процент на продажбите и съпротива, която не можа да бъде прекъсната през декември.

 

СЕДМИЧНИ И МЕСЕЧНИ ДИАГРАМИ

Месечната графика показва, че цената на Биткойн вече се е преместила от минимума 3320 долара през 2019г., като е достигнала 4096 долара - около 12% за годината, което е трудно да се пренебрегне.

 

Той също така показва, че BTC затвори март над нивата от декември 2018г. и е отпечатал второ по-ниско ниво на MACD, точно както MACD се приближава до нула - друг положителен знак.

Седмичната таблица показва, че цената на Биткойн успешно е приключила седмицата над 20-седмичната пълзяща средна, като отново е положителна. Също така е най-близо до линиите на Болинджър, които сега са най-тесните в мечия пазар на седмичния график, което предполага, че голям ход е неизбежен.

 

MACD също е девета седмица на по-високо ниво и е кръстосан възходящо, но все още под нулата. Отново, това е положителен знак.

 

ПОЗИТИВНИ ЗНАЦИ

В обобщение, Биткойн и големите крипто пазари показват всички положителни признаци, които бихте очаквали да видите на пазар, който се опитва да намери дъното и прави това последователно.

 

Основното притеснение е липсата на значим обем и по-висок връх над $ 4250, за да се потвърди, че има пробив в мечия тренд като цяло. За щастие, ние се намираме в ключов момент и скоро ще разберем.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "БОНЕККС" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.